Skip to main content Skip to search

News

Din nou despre serializare. Prevenirea falsificarii medicamentelor

  • January 4, 2019
  • No Comments

Agentia Europeana a Medicamentului/EMA a adoptat o serie de masuri menite sa asigure protejarea pacientilor impotriva medicamentelor falsificate, care reprezinta o amenintare pentru sanatatea publica, putand contine ingrediente, inclusiv substante active, de calitate inferioara sau intr-o concentratie necorespunzatoare. Regulamentul delegat al UE din 2015 stabileste norme detaliate pentru elementele de sigurantă care vor aparea pe ambalajul medicamentelor de uz uman.

Suplimentele alimentare – vizate de noile modificari ale Codului CNA

  • February 20, 2017
  • No Comments

In conferinta PRIA din 15 februarie, PRIA Drugs and Medicine Publicity, in care s-au discutat teme legate la publicitatea la medicamente, suplimente alimentare si dispozitive medicale, au fost discutate modificarile Codului CNA votate de Consiliul National al Audiovizualului in 14 februarie 2017. Astfel, in prezentarea facuta de Oana Cociasu, presedintele RAC (Romanian Advertising Council), au fost detaliate principalele articole modificate ale Codul de reglementare a conţinutului audiovizual cu impact asupra suplimentelor alimentare.

Simpozion pe teme de Bune Practici pentru medicamente

  • November 1, 2015
  • No Comments
In cadrul simpozionului pe teme de Bune Practici de Distributie / Bune Practici de Fabricatie (GDP/GMP) organizat in 28.10.2015 de catre Tarus Media, reprezentanta Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale a sustinut o prezentare despre diferentele dintre noul...